Verosol

logo-verosol

Het verhaal van Verosol begint in New York. Het is 1963 als de Rotterdamse rolgordijn2scheepsbouwer Cornelis Verolme een bezoek brengt aan de stad. Bij het zien van de glazen wolkenkrabbers vraagt hij zich af hoe deze gebouwen het binnen toch koel moeten houden. Terug in Nederland bedenkt hij de oplossing: wanneer er een ultradun aluminiumlaagje op textiel wordt aangebracht, zorgt dit voor de perfecte weerkaatsing van zonlicht. Hij ontwikkelt een machine om dit metaallaagje op te brengen en de basis voor het latere bedrijf Verosol is gelegd. Zijn idee – gemetalliseerd doek als binnenzonwering – is nog steeds springlevend. Verosol heeft de techniek van het metalliseren in de loop der jaren steeds verder verbeterd, maar de productieketel die Verolme liet ontwikkelen, is nog steeds in gebruik.
Het metalliseren van doek is meteen ook het geheim van Verosol. De crux zit hem in de voorbehandeling van het textiel. Het speciaal geweven textiel wordt grondig schoongemaakt, zodat de hechting van het aluminium maximaal is. Het metalliseren is vervolgens een vak apart.
Een aluminiumlaag op een egaal vlak aanbrengen, zoals in de verpakkingsindustrie gebeurt, is eenvoudig. Maar textiel is onregelmatig van structuur en daardoor veel moeilijker te metalliseren. Dat is de vakkennis waarmee Verosol zich duidelijk onderscheidt van concurrenten.

Reacties zijn gesloten.